HTML

FTCszurker

Aki tunya vagy túl jószívű, az a pályán nem él meg. (Albert Flórián)

BLiga 2012/13

Fradi elsó o. bajnoki gólok (1901- )

6463 (2011.11.29.)

GA

Holtszezon 30.: A Fotex nem tárgyal az FTC Zrt-vel a birtokában lévő jogok értékesítéséről - E-mail interjú Várszegi Gáborral

2010.12.10. 01:27 GreenBP

Várszegi Gábor több mint 7 esztendeje kiszállt már a Fradiból, de most, hogy deresedő halántékú atyánk is cihelődni kezdett, megint szóba került itt-ott egykori mtkszurker nagyvezírünk neve. Gondoltunk egy hegyeset, Onitisszel összeállítottunk egy kérdéssort a Fotex főnök részére és e-mailben eljuttattuk a titkárságára, gondoltuk, lesz, ami lesz. Meglepődtünk, de lett. Nem is kellett sokat várnunk, ugyancsak e-mailben érkeztek a válaszok.

FTCszurker: Igaz-e, hogy jelenleg is a Várszegi úr tulajdonában van a Ferencváros Zrt. tulajdoni részeinek egyrésze? Ha igen, hány százalékot jelent ez, illetve jelenti-e ez azt, hogy Várszegi úr részt vesz a Fradival kapcsolatos döntéshozatalban?

Várszegi Gábor: Várszegi Gábornak jelenleg sincs és soha nem is volt tulajdonrésze a Ferencváros Zrt-ben. A Fotex Holding-nak (továbbiakban Fotex) jelenleg 2 db részvénye van, amely részvény 2 szavazatot jelent és semmilyen további különleges jogosítványt nem biztosít a Fotex részére. A döntéshozatalban sem a Fotex, sem én nem veszek részt.

FTCszurker: Az évekkel ezelőtti kivonulást mi motiválta? Igaz-e, hogy Várszegi úr már a Debrecen elleni meccset követő gyalázat előtt döntést hozott a távozásról? Szerepet játszott-e az Ön döntésében is a Fradi ingatlanok hasznosításának nehézkessége?

V.G.: A kivonulás motivációiról akkoriban a Fotex részletesen tájékoztatta a közvéleményt, amiből egyértelműen kiderült, hogy a történtek előtt a Fotex nem foglalkozott a kivonulás gondolatával. Sőt, mindent megtett annak érdekében, hogy további perspektívákat biztosítson az FTC számára.  A Fradi ingatlanok hasznosításának nehézkessége semmilyen szerepet nem játszott ebben a döntésben, lévén a Fotex-nek soha semmi köze nem volt az ingatlanokhoz és nem is tartott igényt azok megvásárlására. Az ingatlanok hasznosítása kizárólag az FTC hatáskörébe tartozott.

FTCszurker: A kivonulás óta eltelt időszakban, voltak-e érdekeltségei Várszegi úrnak a Ferencváros játékosainak tulajdonjogát illetően? Ha igen, mely játékosok tartoztak Várszegi úr érdekeltségi körébe?

 V.G: A kivonulás óta eltelt időszakban Várszegi Gábornak és a Fotex-nek nem voltak és nincsenek érdekeltségei a Ferencváros játékosainak tulajdonjogát illetően sem közvetlenül, sem közvetve.

FTCszurker: Igaz-e, hogy a Ferencváros marketing- illetve kereskedelmi jogai jelenleg Várszegi úr birtokában vannak? Ha igen, milyen területekre biztosít ez kizárólagosságot? (Pl. csak futballt jelenti, vagy más sportágakra is kiterjed?)

V. G.: Fentiekből kiderül, hogy nincs a birtokomban semmilyen a Ferencvárosra vonatkozó marketing- illetve kereskedelmi jog. A kereskedelmi jogok többsége kizárólagosan az FTC Zrt. és a Ferencvárosi Torna Club tulajdonában maradt, úgy, mint pl. sportruházat, ajándéktárgy stb. értékesítés. Részleges kereskedelmi jogok vannak a Fotex birtokában, melyek az alkoholos és alkoholmentes italokat, snack élelmiszerek forgalmazási jogát, a központilag nem értékesített televíziós jogokat, illetve egyéb nyomtatott és elektronikus médiatermékeket jelentik. Valamennyi, az FTC-re utaló, a ferencvárosi labdarúgáshoz kapcsolódó megjelölés, elnevezés kereskedelmi célú hasznosítása, használata a Ferencváros Zrt. vagy a Fotex engedélyével lehetséges. Az FTC Zrt, a Ferencvárosi Torna Club és  a Fotex szerződése értelmében az internetes értékesítés jogát kizárólagosan a Fotex birtokolja. Így például az FTCszurker blog domain elnevezés - amely az elektronikus médiatermékek körébe tartozik -, használata is a Fotex engedélyéhez kötött. (a szerk.: ööö… DD Mindig tanul az ember….ehheheh)

FTCszurker: Tárgyal-e jelenleg a Ferencváros Zrt.-vel az Ön birtokában lévő tulajdoni rész értékesítéséről? Elterjedt, hogy ez 1,5 milliárd Forint értékű tulajdont jelent: nagyságrendileg helytálló ez a feltételezés, vagy távol áll a valóságtól?

A Fotex nem tárgyal az FTC Zrt-vel a birtokában lévő jogok értékesítéséről. A Fotex több mint 1,8 Milliárd forintot fizetett az FTC-nek a részleges kereskedelmi jogokért.

Ha Várszegi úr nem tervezi tulajdoni részének értékesítését, vannak-e olyan tervei, hogy újra jelentősebb szerepet vállaljon a Fradi foci működtetésében? Tárgyalt-e valaha ilyesmiről a Ferencváros Zrt. jelenlegi tulajdonosaival?

A korábbi tapasztalatok alapján a Fotex nem tervezi, hogy szerepet vállaljon a Fradi foci működtetésében, ezért soha nem tárgyalt erről az FTC tulajdonosaival.

FTCszurker: Köszönjük a válaszokat!

Szólj hozzá!

Címkék: interjú ferencváros fradi fotex hajrá fradi! várszegi gábor e mail interjú ftc zrt.

A bejegyzés trackback címe:

https://ftcsz.blog.hu/api/trackback/id/tr382505796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása