HTML

FTCszurker

Aki tunya vagy túl jószívű, az a pályán nem él meg. (Albert Flórián)

BLiga 2012/13

Fradi elsó o. bajnoki gólok (1901- )

6463 (2011.11.29.)

GA

Holtszezon 61.: 24 órás munkakör - E-mail interjú Féderer Andreával

2011.01.29. 00:15 GreenBP

Fradista-e vagy? Ha igen, akkor a Féderer név hallatán még véletlenül sem a tenisz jut az eszedbe. A Ferencváros kommunikációs igazgatójának, Féderer Andreának tehettünk fel néhány kérdést e-mailben.

FTCszurker: Ön, az interneten olvasható információk alapján, korábban a Kék Fény szerkesztője volt, de dolgozott a Playboy és CKM magazinoknál is, dokumentumfilmet rendezett, hírügynökségi tudósítóként is tevékenykedett. Hogyan került a Fradihoz?

Féderer Andrea: A sport végigkísérte az életemet, egészen mostanáig. A Fradihoz pedig egy szerencsés véletlen folytán kerültem. A csapattal már korábban egy más típusú munka kapcsán kerültem kapcsolatba. Aztán jött ez a lehetőség. Nagyon örülök neki, hogy éltem vele.

FTCszurker: Korábban is érdeklődött a labdarúgás iránt? Szurkolt valamelyik csapatnak? Vannak, akik azt pletykálják, Ön valójában elkötelezett Újpest szurkoló...

Féderer Andrea: Személyes kapcsolatom korábban nem volt a labdarúgáshoz. A pletykákat pedig nem szoktam kommentálni, mert nagyrészüknek nincs valóság alapja.

 

FTCszurker: Milyen érzés a Ferencváros kommunikációs igazgatójának lenni? Szereti Ön ezt a munkát? Milyen pozitívumai és milyen negatívumai vannak ennek a munkakörnek?

Féderer Andrea: Nagyon szeretem a munkámat, másképp nem is tudnám csinálni. Könnyen ítélnek meg olyanok, akik nem látnak abba bele, hogy mivel is töltöm napjaimat. Valaki mindig talál kivetni valót benne. Sajnos azt kevesen tudják, hogy ez a munkakör gyakorlatilag 24 órás. Számomra ez a munka egy olyan kihívás, ami gyakran nem ér véget a munkaidőm leteltével.

FTCszurker: Amikor elvállalta a kommunikációs igazgatói feladatot, nagy változásokat, sok újdonságot ígért. Átszervezték a nyilatkozatok rendjét, az edzések látogatását, de több szurkolói ankét megszervezése is felmerült, általában jobb szurkolói kapcsolatokat kívántak kialakítani. Mi valósult meg a szurkolókkal kapcsolatos célokból? Hogyan működik manapság a kapcsolattartás a szurkolókkal? Van-e olyan szurkolói csoport, amellyel rendszeres és direkt kapcsolatban állnak, van-e olyan, amelyikkel egyáltalán nem szándékoznak kapcsolatot tartani?

Féderer Andrea: Szeretném leszögezni, hogy nem áll szándékunkban egyetlen egy szurkolói csoportot sem kiemelni vagy épp kihagyni. Persze vannak olyanok, akikkel gyakoribb és akadnak olyanok is, akikkel egyelőre elenyésző a kapcsolattartás, sajnos. Mivel azonban a Ferencváros szurkoló tábora nem egységes, a táboron belül is széthúzások jellemzik a viszonyt, ezért valóban nem egyszerű a velük való kommunikáció és kapcsolattartás. Bízom abban, hogy idővel ez javulni fog.

FTCszurker: Több helyen olvasható volt, hogy a hagyományos év végi koccintás lebonyolítása nem volt legutóbb zökkenőmentes: hiányoztak a rendezvényről a klub fontos legendái, vezetői, akik egy másik, hasonló célból szervezett szurkolói rendezvényen viszont megjelentek. Mi igaz ezekből a hírekből?

Féderer Andrea: A Zrt. idén is, mint ahogy az elmúlt években mindig, megrendezte a hagyományos év végi koccintást a székházban, természetesen a megjelenést nem tettük senkinek sem kötelezővé. De azért azt megemlíteném, hogy sokan vettek részt ezen a rendezvényen, többek között Kubatov Gábor is megtisztelt minket jelenlétével.

FTCszurker: Az utóbbi időszakban több esetben feszültség volt a Zrt. és a klub vezetői között, sokszor élesebb összetűzések, nyilatkozatok is napvilágot láttak. Milyen most ez a kapcsolat? Mennyire rendszeres? Van-e a kapcsolat a focicsapat és a klub más szakosztályai között?

Féderer Andrea: Természetesen minden olyan kérdésben, amiben szükséges a két vezetés egyeztet. Más szakosztályokkal is jó viszonyt ápolunk.

FTCszurker: A FTC Zrt. a közelmúltban kommunikációs céget hozott létre egy svéd illetve egy magyar céggel közösen. A vállalkozás irányítja a futballcég pr- és marketingtevékenységét, illetve segít a szponzorok felkutatásában. Ehhez képest több helyen is olvasható volt az elmúlt időszakban, hogy a Fradinak lényegében nincsenek jelentősebb szponzorai. Magyarország legnépszerűbb klubjáról van szó... Hogyan lehetséges ez? Melyek a legfontosabb akadályok ezzel kapcsolatban?

Féderer Andrea: Azt hiszem a mezen és a pálya körül elhelyezett molinókon látszik, hogy jelen pillanatban kik, milyen cégek szponzorálják a focicsapatot. A szponzorok „legfontosabb akadálya” a jelenlegi, hazai gazdasági helyzet.

    FTCszurker: Szurkolói pletykák szerint a Zrt. kommunikációs cégében, közvetve, más cégeken keresztül, Önnek is tulajdoni része van. Igaz, ez a szurkolói pletyka? Amennyiben igaz, Ön ezt az összefonódást nem tartja aggályosnak?

Féderer Andrea: Ismételten szeretném hangsúlyozni, hogy a pletykák nagy részének nincs valóság alapja, ezért nem kommentálom őket.  

FTCszurker: Az elmúlt 1-2 évben a tábor életét sokszor megkeserítette, hogy a szurkolói csoportok néha egymás ellen is háborút vívtak. Sokan azt mondják, hogy az események mögött a mérkőzések biztosítását végző biztonsági cégek közötti piaci harc áll, illetve azt is pletykálják, hogy egyes szurkolói csoportok megzsarolták a klubot, balhékkal fenyegetőztek, amennyiben a klub nem fizet nekik egy meghatározott összeget. Mi igaz ezekből a hírekből? Igaz-e, hogy néhány balhé mögött az ellenérdekelt biztonsági cégek szándékos provokációi álltak?

Féderer Andrea: Erről talán őket kellene megkérdezni.

FTCszurker: Kikerülhetetlen a kérdés: hogyan áll a Zrt. jelenleg a lehetséges befektetőtárs bevonásával? Az elmúlt 1-2 hónapban számtalan pletyka látott napvilágot ezzel kapcsolatban is. Volt, vagy van valójában konkrét érdeklődő? Kell-e tartanunk attól, hogy amennyiben február-márciusra nem oldódik meg a kérdés, a jelenlegi tulajdonos nem fedezi tovább, legalább a jelenlegi szinten, a csapat fenntartásának költségeit?

Féderer Andrea: Ezt a kérdést pedig a vezérigazgatónak kellene címezni, a befektetőtárs keresése nem az én hatásköröm. Az elmúlt hónapokban meglehetősen sok nyilatkozat látott napvilágot Alexander Gerstl úr részéről, szerintem nyomon követhetőek és világosak is.

FTCszurker: Köszönjük szépen a válaszokat! 

2 komment

Címkék: interjú ferencváros féderer andrea

A bejegyzés trackback címe:

https://ftcsz.blog.hu/api/trackback/id/tr232622228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

antipepsifoci 2011.01.29. 23:53:47

Egy kicsit furcsa nő, aki mintha nem akarna beszélni. De a vège...

Dr. Kward 2011.01.30. 17:50:29

ja, kicsit olyan mint az Okos lány a mesében. Volt is rajta ruha, meg nem is, gyalog is ment meg nem is, válaszolt is, meg nem is...
süti beállítások módosítása